HEKLANJE

Estetska kirurgija – što morate uzeti u obzir pri odabiru kirurga ili klinike

TEMU APP 100 E KUPON

Sve više ljudi odlučuje se na estetsku kirurgiju. Odabir pravog kirurga i klinike može biti težak osim ako izbor nije utemeljen na uravnoteženim savjetima. Odluka o podvrgavanju bilo kojoj vrsti estetske kirurgije izrazito je osobna. Iako estetska kirurgija neće promijeniti vaš život, može vam dati više samopouzdanja i pridonijeti vašem osjećaju blagostanja. Ne donosite ovu odluku olako. Neće riješiti osobne probleme niti učiniti da izgledate kao netko drugi.

Istražite postupak



Pročitajte što više možete o postupku ili liječenju za koje ste zainteresirani. To će vam pomoći da budete sigurni da je to pravo za vas i da ste svjesni prednosti i mana liječenja.
Najbolji način da pronađete kirurga je usmena predaja…preko prijatelja ili člana obitelji, ili možda vašeg liječnika. Također provjerite naše oglasne ploče na različitim stranicama kako biste dobili preporuke kirurga od muškaraca i žena koji su bili podvrgnuti istom zahvatu koji tražite.

Odaberite pravog liječnika

Dobijte uputnicu od svog liječnika opće prakse – on može osigurati da se, uz vaše dopuštenje, sve važne informacije o vašoj povijesti bolesti proslijede estetskom kirurgu. To također znači da vam liječnik opće prakse može pomoći ako imate problema ili trebate savjet nakon zahvata. Treba vam ponuditi početne konzultacije s liječnikom koji će izvesti operaciju/zahvat. Nemojte se ustručavati pitati liječnika o njegovim kvalifikacijama i stručnosti za zahvat koji vas zanima, koliko su puta izveli operaciju i koliko često dolazi do komplikacija.
Cijena ne bi trebala biti odlučujući čimbenik pri izboru kirurga, a mnogi ‘estetski’ kirurzi naplaćuju manje od plastičnih kirurga. Budite sumnjičavi prema posebnim ponudama koje vidite u novinama ili časopisima jer većina plastičnih kirurga naplaćuje sličan iznos i rijetko, ako uopće, daje ‘posebnosti’. Cijene se mogu razlikovati između kirurga ovisno o lokaciji, iskustvu, mjestu na kojem se operacija izvodi (bolnica ili privatna klinika) i odabranom implantatu. Ako odlučite otići nekvalificiranom kirurgu zbog cijene, kasnije biste mogli potrošiti više novca na revizijsku operaciju.

Informirajte se o klinici ili bolnici

Najbolji način da odaberete kliniku ili bolnicu je preko svog liječnika opće prakse. Ako to nije opcija, dogovorite termin u nekoliko klinika, kako biste mogli usporediti cijene i usluge koje se nude.

• Trebaju postojati registri svih privatnih klinika i bolnica koje su registrirane za pružanje estetske kirurgije u vašoj zemlji. Zadnje izvješće o inspekciji može se dobiti u bolnici ili klinici na zahtjev.

• Od svih klinika i bolnica za estetsku kirurgiju trebalo bi tražiti dopis s pojedinostima o uslugama koje nude, troškovima, kao i informacijama o davanju komentara, pritužbi ili prijedloga.



Savjeti i trikovi za parfeme

Mirisi često mogu odražavati naše raspoloženje i osobnost. Određeni miris na dobrom prijatelju može mirisati sasvim drugačije na vama jer