HEKLANJE

IMAM SEBE

TEMU APP 100 E KUPON

“Helen, imam već 48 godina. Prije četiri godine odlučila sam napustiti muža nakon 20 godina braka. Dosadilo mi je biti aplikacija. Umoran sam od osjećaja da bez muža ne mislim ništa. Da sam mu služio čitav život. Dušo, dušo. I znate, živim sama i život mi je postao bolji. Jednostavnije. Naučio sam živjeti iznova. Računajte samo na sebe. Sama plaća račune. I svidjelo mi se. Volio sam biti slobodan. Upoznala sam muškarca, zajedno smo godinu dana. Pozvao me da se oženim. I bojim se, bojim se da ću opet postati dodatak i izgubiti slobodu. ”
Učinimo to na ovaj način. Ako sebe smatrate dodatkom, to ne ovisi o prisutnosti ili odsutnosti partnera u vašem životu. Ili ako dopustite da vas smatraju dodatkom, onda to opet nije partner.
Inače, puno puta sam čuo i od žena i od muškaraca: „Sve dok sam sam ili sam, dobro sam. Snažan, smion, odvažan. Ali čim se netko pojavi u mom životu, tada se brzo izgubim i postanem vezan za drugu osobu. Izblijedjela sjena. Odričem se sebe zbog ljubavi. Zato je tako zastrašujuće. Jer mi to čvrsto stoji u glavi: „Voljeti nekoga znači odreći se sebe, svog života i izgubiti slobodu zbog odnosa. I lakše je biti sam. ”
I ovdje se opet ne možete svađati. Jedno je zaista lakše. Navečer dođete u svoj ugodni stan, zatvorite vrata velikog svijeta, skinete masku i grudnjak. I ne morate razmišljati o tome kako je drugi, svi ste tako neovisni. Pa čak i ako upoznate drugu osobu, trošite puno truda kako biste izbjegli intimnost. Da bi, doveli Stvoritelja, ne odustali od opuštenosti i ne ustupili dio svog teritorija.
Znate li što je u osnovi ovog osjećaja? Ponos. Užasan, smrtni grijeh u bilo kojoj od religija. Bolni ponos maskira se namjernim samopoštovanjem. I ovdje se ne radi o slobodi biti svoj. U zdravim vezama ljudi ne gube slobodu, stječu potporu. Biti sam jednako je normalno kao i biti u vezi. A jedno uopće ne isključuje drugo.
Tu si ti. Postoji još jedan. I tu ste vi zajedno. Tamo je vaš zajednički teritorij. I ovdje se ne radi o odricanju od sebe. Riječ je o onome što možete učiniti zajedno. Dva. Otkrijte kako možete biti s drugim. Uvijek možete birati. Biti sam. Ili biti s nekim. Ali to bi trebao biti izbor, a ne bijeg. Bilo koji odnos odnosi se na ranjivost. Ovdje se radi o onome što u svakom trenutku možete izgubiti. No, druga strana ranjivosti je blizina. Ovdje se radi o onome što možete pustiti u svoj svijet i ne trzati se. Ne odolite navali drugog, ali prihvatite.
Ako se izgubite u odnosima s drugima, onda to niste imali. Dakle, vaša podrška je slaba. Znači da niste dovoljno stari da biste naučili biti voljeni. Živite u ljubavi.
To je sve što sam ti danas htio reći. Zagrlim se.
Elena Pasternak

Njega kože – Što su AHA?

Proizvodi protiv starenja i proizvodi za njegu kože s dodatkom AHA preplavljuju tržište. Alfa hidroksi kiseline bi trebale izgladiti fine