HEKLANJE

Kako radi sigurno lasersko uklanjanje dlačica

TEMU APP 100 E KUPON

Riječ laser je akronim za: pojačanje svjetlosti stimuliranom emisijom zračenja. To je uređaj koji stvara i pojačava uzak, intenzivan snop koherentne svjetlosti: svjetlosti koja ima jednu frekvenciju. Laseri se obično koriste u medicini, au novije vrijeme iu kozmetičkim postupcima poput uklanjanja dlačica.

U laseru se atomi ili molekule kristala, poput rubina ili granata, pobuđuju u onome što se naziva laserska šupljina, tako da je više njih na višim razinama energije nego na nižim razinama energije.



Reflektirajuće površine na oba kraja šupljine dopuštaju da se energija reflektira naprijed-natrag, povećavajući snagu u svakom prolazu.

Kod laserskog uklanjanja dlačica laser prodire u gornji sloj dermisa s određenom valnom duljinom svjetlosti (za razliku od višestrukih valnih duljina koje se koriste u tretmanima Intense Pulse Light), ciljajući melanin u folikulu dlake.

Folikul dlake je vrećica iz koje raste dlaka i u koju se otvaraju žlijezde lojnice. Folikul je obložen stanicama koje potječu iz epidermalnog (vanjskog) sloja kože.

Svaki zračni folikul normalno prolazi kroz petogodišnji ciklus rasta i odmora, pri čemu oko 90 posto folikula u bilo kojem trenutku raste dlaka, u prosjeku oko 15 cm rasta godišnje.

Naziva se i pigmentom, melanin je tvar koja koži i kosi daje prirodnu boju. Također daje boju šarenici oka, perju i ljuskama.

Kod ljudi, oni s tamnijom kožom imaju veće količine melanina. Nasuprot tome, oni s manje pigmenta imaju svjetliju ili svijetliju boju kože.

Melanin pruža mnoge dobrobiti ljudskim bićima. Jedna od najpriznatijih dobrobiti uključuje ultraljubičaste sunčeve zrake.



Melanin pruža prirodnu zaštitu od štetnog djelovanja ovih zraka. Međutim, ne pruža potpunu zaštitu od sunca, a osobe s tamnijim tonovima kože još uvijek su u opasnosti od štetnih sunčevih zraka.

Kada laser pogodi melanin, oštećuje i uništava potencijal ponovnog rasta folikula dlake. Specifična valna duljina svjetlosti (755n) povećava točnost tretmana i daje daleko superiornije rezultate. Na 755 nanometara laser može postići najbolji prodor u folikul dlake. Za osobe s tamnom kosom i svijetlom kožom, ovo je ultimativno smanjenje dlačica.

Novi laser za uklanjanje dlačica od 755 nanometara koristi poseban sustav hlađenja koji snižava temperaturu kože tijekom i nakon izlaganja laseru.



Zbog toga se tretman smatra puno manje bolnim od ostalih tretmana. Neki su pacijenti usporedili tretman s osjećajem pucanja gumene trake.

Radi vaše sigurnosti, vlasništvo i korištenje lasera u većini australskih država strogo je regulirano. Klinike moraju imati vlasničku dozvolu, licencu klinike, službenike za sigurnost, licencirane operatere i licenciranu opremu, zbog čega je vrlo malo klinika potpuno licencirano.