HEKLANJE

Koža – Izbjegavanje strija

TEMU APP 100 E KUPON

Strije nisu samo za žene. Oni utječu na mnoge tinejdžere i body buildere. Što su strije? Fine bore koje s vremenom mijenjaju boju i pojavljuju se na različitim dijelovima tijela uglavnom nakon trudnoće ili nakon naglog povećanja tjelesne težine su strije.

Njega kože i stvaranje strija-



Strije ne nastaju samo zato što se koža tijekom određenih razdoblja rasteže. Pogledajmo ovo pažljivo. Većina žena vjeruje da strije dobivaju zbog širenja tijela tijekom trudnoće. To je istina, ali imajte na umu da tragovi koje vidite na koži nastaju kada se koža ne rasteže i zbog toga puca. Vjeruje se da je to neistezanje kože uzrokovano određenim hormonima. Ovi hormoni ne dopuštaju dermisu da proizvodi više kolagena i elastina. Da je koža proizvela dovoljno kolagena i elastina da podupre istezanje, ne bi se pojavili tragovi. Ovaj hormon koji se zove glukokortikoidi odgovoran je za nastanak strija.

Njega kože i izbjegavanje strija-

Strije nastaju tijekom trudnoće kod žena, kod tinejdžera kada se vrlo brzo debljaju, kod body buildera i kod nekih stanja kao što je Cushingov sindrom. Dugotrajno korištenje steroidnih krema također može uzrokovati strije.

Njega kože i liječenje strija-

Ne postoji dokazano dostupno liječenje strija. Umjesto da isprobate bilo koji proizvod za koji se tvrdi da liječi strije, obratite se svom liječniku. Pokušava ih se ukloniti kemijskim pilingom i laserom. Rečeno je da pomažu kreme s vitaminom C i retionoidi. Vaš liječnik je najbolji sudac. Molimo posavjetujte se s njim/njom i pronađite lijek ako je moguće. Čak i inače nemojte se obeshrabriti. S vremenom nestaju.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Blagodati preskakanja užeta

Uže za skakanje – jedna od omiljenih aktivnosti od djetinjstva, zabavna igra. Međutim, preskakanje užeta odavno je nužno svojstvo treninga