HEKLANJE

Kreditne kartice i tinejdžeri: dobra ili loša ideja?

TEMU APP 100 E KUPON

Tinejdžere je jedan roditelj opisao kao “hormone u košarkaškim patikama”. Doista, tinejdžeri znaju biti divlji i nepredvidivi. Popularna stara pjesma Beach Boysa opisuje kako je tinejdžerica preskočila školu kako bi se brzo vozila u očevom T-Bird kabrioletu, a mnogi roditelji znaju iz osobnog iskustva da tinejdžeri često “rade svoje” sa ili bez dopuštenja roditelja. Dakle, kada je u pitanju njihovo osnaživanje kreditnom karticom, polemika bjesni. Neki kažu da je to užasna ideja, jer će djeca koja nemaju financijske pameti i fiskalne discipline zlorabiti kreditnu karticu i stvoriti pustoš s dobrim kreditom i kućnim budžetom svojih roditelja. Drugi, međutim, podržavaju gledište tinejdžera i ističu činjenicu da tinejdžeri koji dobiju odgovornost u ranoj dobi često odrastu u odgovornije odrasle osobe.

Žiri još uvijek ne odlučuje koje je gledište ispravno, a mnogi od nas misle da ima istine u oba stajališta. Da, djeca su kao tinejdžeri prilično neodgovorna, osobito s novcem. No, s druge strane, oni koji nauče mudro postupati s novcem razviju se u odrasle osobe koje su štedljivije. Dobra vijest je da bez obzira s kojom se stranom slažete, same tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica osmislile su neke sjajne načine da kreditne kartice dobro funkcioniraju za tinejdžere.



Na primjer, neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice dopuštaju vam da svom djetetu date njegovu ili njezinu kreditnu karticu i da na karticu stavite bilo koji iznos novca koji smatrate prikladnim. Na primjer, možete poslati svoje dijete na produženi vikend s prijateljima i dati mu kreditnu karticu s limitom potrošnje od 40 dolara kako biste pomogli svom djetetu u hitnim slučajevima. Kad se potroši 40 USD, kartica se ne može koristiti. Ova vrsta opcije ograničenja potrošnje daje vam dobru kontrolu nad proračunom i potrošnjom kreditne kartice vašeg tinejdžera.

Ostale dostupne značajke osmišljene su kako bi vam pomogle u praćenju korištenja kreditne kartice vašeg tinejdžera. Na primjer, neke kartice će vam automatski poslati e-poštu i upozoriti vas ako je vaš tinejdžer upotrijebio karticu za kupnju nečega u objektu za odrasle kao što je bar ili noćni klub.

Ako imate tinejdžere i želite im pružiti sigurnost i praktičnost kreditne kartice bez povećane odgovornosti ili mogućnosti problema, posjetite svoju banku ili nazovite tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu. Možda ćete biti ugodno iznenađeni nekim od cool značajki koje kartičarske kuće nude kako bi vam pomogle da podržite svog tinejdžera bez podržavanja lošeg ponašanja. Zapravo, sudeći prema svim pametnim značajkama koje sada prodaju kartičarske kuće, čini se da ljudi koji vode te kartičarske kuće također imaju tinejdžere.

Bicikl: Za zabavu i fitness

Aerobni fitness ima mnoge prednosti Izvrsno zdravlje temelji se na aerobnoj snazi, fleksibilnosti i kondiciji. Sve ovo je značajno. Za