HEKLANJE

Kreditne kartice s niskim kamatama: plaćate li i dalje previše?

TEMU APP 100 E KUPON

Možda mislite da je stopa koju plaćate na vašoj trenutnoj kreditnoj kartici niska, ali vjerojatno nije najniža stopa koju biste mogli platiti. Ponude kreditnih kartica s kamatnom stopom od 0% još uvijek su dostupne…imate li jednu? Ako ne, zašto ne? Ako u novčaniku nemate kreditnu karticu s niskim kamatama, možda propuštate odličan način da uštedite stotine dolara godišnje. Pogledajmo neke od načina na koje danas možete pronaći kreditnu karticu s niskim kamatama.

Obratite se svojoj trenutnoj tvrtki za kreditne kartice.



S vremena na vrijeme potrošači mogu nagovoriti svoju trenutnu kartičnu tvrtku da im da nižu stopu. Nažalost, većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice neće puno popustiti u odnosu na svoju trenutnu stopu prema vama ili stopa koju vam pristaju dati nije najniža dostupna stopa. Kakva gnjavaža! Iako se ne morate riješiti svoje trenutne kartice, kupnja nove vjerojatno je najlakši i najbezbolniji način da osigurate najnižu stopu.

Kupite novu karticu.

Govoreći o novim karticama, postoje stotine pružatelja kreditnih kartica, od kojih svaki želi vaše poslovanje. Uz pooštravanje stečajnih zakona i pažljiviju kupnju potrošača, konkurencija za kupce se zaoštrila. Za pametne kupce, to je “tržište kupaca” kada treba pronaći kreditnu karticu s niskim kamatama koja zadovoljava vaše potrebe. Nagradne kartice su popularne, kao i kreditne kartice kao što je Citibank Citi Simplicity kartica koja vam ne naplaćuje zakašnjele naknade. Usporedite različite ponude kako biste odabrali karticu koja vam najviše odgovara.

Konsolidirajte dug.

Ako već imate nekoliko kreditnih kartica i dugujete na svakoj od njih, razmislite o kupnji nove kreditne kartice s niskom kamatom i fiksnom stopom. Mnogi će vam omogućiti prijenos stanja s kreditnih kartica s visokim kamatama — koje vam trenutno naplaćuju 17,9 %, 21,9 % ili čak 24 % ili više godišnje — na njihovu kreditnu karticu s niskim kamatama uz malu naknadu. Također možete zatražiti od novog davatelja kreditne kartice da se odrekne svoje naknade za prijenos stanja radi još veće uštede za vas. Osim toga, neki će pristati dati vam nisku stopu prijenosa stanja [na primjer, 6,9%] za vrijeme trajanja vašeg stanja. Kao što možda pretpostavljate, ovom vrstom ugovora potencijalno možete uštedjeti stotine dolara godišnje.

U svim slučajevima, ako nemate najnižu dostupnu stopu, jednostavno je zatražite od davatelja kreditne kartice. Ako nisu zainteresirani da vam daju stopu od 0%, danas počnite kupovati novu kreditnu karticu s niskim kamatama koja vam odgovara. Preuzmite kontrolu nad svojim financijama: nemate što izgubiti, ali imate puno novca za dobiti…što imate u novčaniku?

Kako prenijeti mirovinski račun

Unaprijed provjerite gdje namjeravate prebaciti svoj novac! Kao što vjerojatno znate, individualni mirovinski račun zahtijeva da odlučite gdje ćete uložiti