HEKLANJE

Kreditne kartice za ljetni odmor

TEMU APP 100 E KUPON

Ljeto je napokon tu, a time i sezona dugih putovanja i obiteljskih odmora. Otprilike 52% američkih obitelji odlazi na godišnji odmor barem jednom između svibnja i kolovoza, što znači da se dosta novca troši i na domaća i na međunarodna putovanja.

Nažalost, ne preporučuje se putovanje samo s gotovinom i čekovima u novčaniku. Bilo da planirate iznajmiti automobile, letjeti avionom ili odsjesti u hotelima, putovanje je uvijek lakše ako na raspolaganju imate kreditnu karticu. Čak i ako ga koristite samo za velike kupnje – poput unajmljenih automobila i zrakoplovnih prijevoznika – vaše iskustvo putovanja bit će mnogo lakše ako imate plastiku.



S jedne strane, kreditne kartice vam omogućuju jednostavno dokumentiranje svake transakcije. Kada kupite zrakoplovnu kartu, vaša kartična kuća vodi evidenciju o toj kupnji i možete se pozvati na tu evidenciju ako nešto pođe po zlu. Letovi se otkazuju svaki dan, pa ćete htjeti planirati svaki nepredviđeni događaj.

Kreditne kartice također je lakše pratiti nego velike svežnjeve gotovine ili glomaznu čekovnu knjižicu. Kada posjećujete tematske parkove i druga turistička odredišta, možete ubaciti jednu ili dvije kreditne kartice u torbicu, džep ili pretinac s patentnim zatvaračem svoje torbice. Ne dodaje veliku težinu i oko petnaest je puta manja vjerojatnost da će biti ukraden od stršeće hrpe papirnatih novčanica.

Pa kako odabrati kreditnu karticu za ljetni odmor? Ako namjeravate naplaćivati svoje kupnje, trebali biste barem iskoristiti nagrade najboljih dostupnih kreditnih kartica. Zarađivanje zrakoplovnih milja, povrata novca i nagradnih bodova može korištenje plastike učiniti mnogo primamljivijim. A budući da su odmori neizbježno skupi, mogli biste i dobiti nešto za svoj trud!

Platinum Visa kartica Chase Flexible Rewards

Većina kreditnih kartica ima vrlo specifične programe nagrađivanja koji vam omogućuju iskorištavanje bodova samo na određenim lokacijama ili kod određenih dobavljača. Kartica Chase Flexible Rewards nešto je raznolikija. S ovom karticom, međutim, zaradite jedan nagradni bod za svaki potrošeni dolar (kao i 1000 bonus bodova nakon vaše prve kupnje), a bodovi se mogu iskoristiti kod raznih trgovaca, a ne samo kod jednog ili dva. Možete dobiti povrat gotovine, poklon bonove ili besplatno putovanje, ovisno o tome što vam najviše odgovara. Kupci također uživaju u početnoj APR-u od 0% i bez godišnje naknade.

HSBC MasterCard

Ova kartica je kreditna kartica s povratom gotovine koja korisnicima omogućuje zaradu od 1% povrata gotovine na sve kupnje. Ova kartica je posebno privlačna zbog niskog APR-a; 0% prvih dvanaest mjeseci, a zatim niska stalna stopa. Također dobivate putno osiguranje od nezgode kao platinastu pogodnost, što može biti korisno ako planirate uzeti puno odmora ovog ljeta.



Blue Sky iz American Expressa

Ova je kartica dobila veliku pozornost medija zbog svog programa nagrađivanja putovanja. Kupci dobivaju jedan nagradni bod za svaki dolar koji potroše, a bodovi se mogu iskoristiti za uštedu na zrakoplovnim kartama. Dolazi bez godišnje naknade i kamate od 0% za prvih šest mjeseci. Također je iznenađujuće lako zaraditi bodove. Na primjer, ako uštedite 7500 bodova, možete ih iskoristiti za 100 USD popusta na sljedeću zrakoplovnu kartu.

Ljetni odmor olakšava se nošenjem kreditne kartice sa sobom umjesto gotovine ili čekovne knjižice, a čak možete zaraditi i nagrade za kupnju određenim kreditnim karticama. Pogledajte tri najbolja odabira kreditnih kartica za korištenje tijekom odmora.



Odaberite model izvrsnosti

Mnogi od nas sanjaju o financijskoj slobodi i mogućnosti da žive i rade bilo gdje u svijetu. Međutim, vrlo malo