HEKLANJE

Razumijevanje Cash Back kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s povratom gotovine su kartice koje nagrađuju vlasnika kartice poticajima za povrat gotovine za kupnje izvršene karticom. No, vjerovali ili ne, nisu sve kreditne kartice s povratom novca stvorene jednako. Osim toga, potrebno je puno toga razumjeti o kreditnim karticama s povratom gotovine prije nego što odlučite jesu li one pravi izbor za vas.

Kako funkcioniraju kreditne kartice s povratom novca



Precizan sustav koji koriste kreditne kartice s povratom gotovine razlikuje se od svake kartice do svakog zajmodavca. Međutim, najvećim dijelom kreditne kartice s povratom gotovine vlasnicima kartica donose određenu količinu bodova za svaku obavljenu kupnju. Ili vlasnicima kartica vraćaju gotovinu u obliku određenog postotka od ukupno obavljenih kupnji.

Mnoge kreditne kartice s povratom gotovine pružaju dodatne poticaje za kupnju kod određenih tvrtki za obavljanje određenih vrsta kupnje. Na primjer, kreditna kartica za povrat gotovine može isplatiti veći postotak za kupnje na benzinskim postajama. Ili, može biti još specifičniji i platiti veći postotak samo ako je plin kupljen na određenoj benzinskoj postaji. Način na koji primate novčanu nagradu također može varirati. Očito, najbolje kreditne kartice s povratom gotovine su one koje se najprirodnije i najlakše uklapaju u vaš osobni stil i navike potrošnje.

Izravna novčana nagrada

Neke kreditne kartice s povratom gotovine jednostavno će vas nagraditi čekovima. Mogu vam se izdati na kraju svakog mjeseca, kvartala ili godine. Ili vam mogu biti poslani nakon što skupite određenu količinu novca. U nekim ćete slučajevima možda morati sami zatražiti novac umjesto da vam se automatski pošalje. Bez obzira kada vam je novac poslan, slobodni ste s novcem koji primite raditi što želite.

Plan koledža

Druge kreditne kartice s povratom gotovine automatski će staviti novac koji dobijete u plan štednje za koledž. Ove kreditne kartice s povratom novca najprikladnije su za roditelje koji traže dodatni način uštede za fakultet za svoju djecu.

Kartica se isplati



Ipak, druge kreditne kartice s povratom novca jednostavno dodaju novac natrag na vašu kreditnu karticu. Na taj način, novac koji dobijete natrag pomaže podmiriti vaš račun. Iako zapravo ne možete odlučiti što ćete s tim novcem, on vam još uvijek koristi jer pomaže u otplati vašeg duga. Osim toga, smanjuje gnjavažu jer ne morate brinuti o unovčavanju čeka.

Plan štednje

Mnoge kreditne kartice s povratom gotovine također imaju posebne planove štednje koji su jedinstveni za karticu. Na primjer, neki daju povrat novca koji se kasnije može iskoristiti za kupnju automobila ili kuće. Još jednom, ne možete odlučiti gdje će se taj novac potrošiti jer je to već određeno programom povrata novca. No, ovi programi mogu biti sjajan način da uštedite za veliku kupnju bez ikakvog dodatnog napora.



S obzirom na kamatne stope

Bez obzira za koju se vrstu kreditne kartice s povratom gotovine odlučite prijaviti, važno je da uzmete u obzir kamatne stope. Ako kartica ima visoku kamatnu stopu, a vi nećete moći otplatiti saldo svaki mjesec, kreditne kartice s povratom gotovine obično nisu dobra ideja. Financijski, možda ćete na kraju platiti više u financijskim troškovima nego što ćete dobiti u gotovini. Kreditna kartica s povratom gotovine uz godišnju naknadu također bi vas mogla koštati više od svoje vrijednosti. Stoga svakako pogledajte svoje potrošačke navike kako biste bili sigurni da je kreditna kartica s povratom novca prava stvar za vas i vaš stil života.

PDV i ZP za domaću radinost

Registrirala sam domaću radinost (prepravci i popravci odjeće, šivanje kucnog tekstila i sl) pa mi je gđa. u Preznoj rekla