HEKLANJE

Što se događa kada je vaša kreditna sposobnost oštećena?

TEMU APP 100 E KUPON

Dobra stvar kod loše kreditne sposobnosti je da je možete popraviti. Ako počnete sada, s vremenom se vaša loša kreditna sposobnost može pretvoriti u dobru i mogli biste se kvalificirati za zajmove koje želite po stopama koje želite. Najvažniji aspekt ponovne izgradnje vašeg kredita nakon što je oštećen je pokazivanje zajmodavcima i vjerovnicima da ste ozbiljni u vezi otplate duga i da možete biti pouzdan zajmoprimac tijekom značajnog vremenskog razdoblja.

Negativne povijesti računa ostaju u vašem kreditnom izvješću do 7 do 10 godina, ovisno o vrsti akcije. Stečaj može ostati u vašem izvješću do 10 godina, a naplata pada nakon 7 godina.



Savjeti se uvelike razlikuju u pogledu najboljih metoda za obnovu vašeg kredita. Neke točke oko kojih se većina stručnjaka slaže uključuju:

• Počnite s malim – nemojte se prestrašiti velikim iznosima duga. Čak i male uplate, izvršene redovito, poboljšat će vašu povijest plaćanja i, na kraju, vaš kreditni rezultat.
• Trošite manje nego što zarađujete – posuđivanje novca za financiranje životnog stila koji je iznad vaših mogućnosti samo će vas dovesti u dublje dugove.
• Plaćanje računa na vrijeme – izgradnja vjerodostojnosti kao zajmoprimca uključuje ispunjavanje vaših obveza plaćanja, ranije ako je moguće.
• Održavanje stanja na niskom nivou – kada koristite svoje zdravije ili novije račune, držite stanje koje dugujete između 25% i 50% vaše kreditne linije. Predlaže se prosjek od 30%.
• Ako je vaš kredit oštećen i trebate više informacija o tri glavna kreditna ureda, idite na www.apscreen.com

Ostali savjeti možda se ne odnose na vašu kreditnu sposobnost. Ostati najmanje dvije godine na istom poslu pokazuje stalnu zaposlenost, a zajmodavcima izgledate stabilnije. Također možete otvoriti hitni štedni račun. Redovito doprinosite računu malo po malo. Zajmodavcima se to neće činiti samo pozitivnom aktivnošću, već će služiti i kao rezervni novac koji će vas spriječiti da naplatite neočekivane troškove. Konačno, prestanite nakratko posuđivati. Svakako izbjegavajte posuđivanje više novca iz hipoteke ili drugih kreditnih linija za otplatu duga po kreditnoj kartici. Premještanje duga ne znači da on nestaje.

Prilikom uspostavljanja novog kredita, možda će u nekom trenutku biti potrebno otvoriti novi račun nakon što otplatite postojeće. Kreditne unije obično nude najbolje ponude osobama s oštećenom kreditnom sposobnošću. Ako se ne možete kvalificirati za kreditnu karticu, pokušajte s manjom tvrtkom, poput robne kuće ili benzinske postaje, koja bi vam mogla ponuditi kreditnu liniju.

Možda biste trebali razmisliti o nabavi osigurane kreditne kartice. U ponudi nekoliko banaka i kreditnih sindikata, osigurane kreditne kartice pozitivan su način da zajmodavcima pokažete da možete platiti račune na vrijeme i dobiti kredit od povjerenja. Da biste koristili osiguranu kreditnu karticu, položit ćete određeni iznos novca na štedni račun i platiti malu godišnju naknadu instituciji koja nudi karticu. Ako položite 500 USD, imat ćete kreditnu liniju do 500 USD. Redovito korištenje vaše kartice i njezino mjesečno plaćanje u cijelosti moglo bi dovesti do tradicionalne kreditne linije. Nakon što banka ili kreditna unija uvide da ste sposobni održavati svoj osigurani račun, mogu vam dati ponudu s poštenom kamatnom stopom.

Druga je mogućnost da prijatelj ili rođak supotpiše kreditnu liniju s vama. Ovaj je korak riskantan jer se ne kockate samo s dobrom kreditnom sposobnošću svoje voljene osobe, već i s njihovom dobrom vjerom.

Nakon nekoliko mjeseci dobrog ponašanja, naručite kopije svog kreditnog izvješća od sve tri kreditne agencije i provjerite postoje li poboljšanja ili pogreške. Provjerite jesu li negativne informacije koje ste ispravili uklonjene. Podnesite sve pritužbe u pisanom obliku i ponovno provjerite svoje izvješće za nekoliko mjeseci kako biste bili sigurni da su promjene napravljene.



Popravak oštećenog kredita oduzima puno vremena, ali se isplati, kako za vaš mir tako i za vaš džep. Za više informacija o kreditnim izvješćima možete posjetiti

Kupnja gitare online

Internet je promijenio mnoge normalne stvari koje radimo u našim životima. Većina ovih promjena odnosi se na način na koji