HEKLANJE

Udahnuti život starim e-knjigama za prodaju na eBayu

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. John Thornhill

Oni koji prodaju e-knjige na eBayu shvaćaju da određenim naslovima s vremenom pada popularnost. Novo izdanje koje kupci s entuzijazmom pozdravljaju može na kraju ostati bez ijedne ponude nakon nekoliko kratkih mjeseci. Ako se s e-knjigom mudro postupalo, prodavač je ostvario značajan profit kada je tržište vruće. Međutim, on ili ona će i dalje posjedovati prava preprodaje e-knjige nakon početnog porasta.



Netko može pustiti te starije naslove da sjede na tvrdom disku, skupljajući digitalnu prašinu, ili mogu pokušati udahnuti novi život u starije proizvode i pronaći način da ih učine vrijednom robom još neko vrijeme. Očito, maksimiziranje vrijednosti nečijeg ulaganja u prava preprodaje e-knjige je razumnija alternativa. Postoji nekoliko tehnika koje se mogu koristiti kako bi neki od tih starijih naslova ponovno bili održivi na eBay tržištu.

Prva strategija je grupiranje. To uključuje uzimanje više naslova i njihovu ponudu u paketu. Ova tehnika može vrlo dobro funkcionirati ako netko posjeduje prava na razne naslove na srodnu temu. Tada mogu ponuditi jedinstveni paket koji sadrži mnogo informacija po vrlo niskoj cijeni. Iako neki od materijala možda nisu vrhunski, sama količina koja se nudi može ponudu učiniti vrlo privlačnom potencijalnim kupcima. Kad se uzme u obzir da uključene e-knjige nisu činile ništa u smislu zarađivanja novca prije nego što su bile u paketu, lako je vidjeti zašto je ovo popularna strategija za prodavače e-knjiga.

Druga strategija uključuje traženje različite ciljne publike. Mnogi prodavači e-knjiga usredotočeni su na ponudu proizvoda potrošačima koji su izravno zainteresirani za temu e-knjiga. Na primjer, e-knjiga o “brizi za pse” može se agresivno reklamirati prema vlasnicima pasa. Međutim, možete ponuditi starije naslove e-knjiga (opet, često u obliku paketa) drugim prodavačima. Preprodavači bi mogli biti zainteresirani za jeftino dobivanje prava na široku lepezu naslova, vjerujući da ih mogu preprodati ili na eBayu ili na nekom drugom mjestu.

Treći način da se udahne novi život starijem naslovu uključuje ažuriranje postojećeg naslova. Općenito, to će uključivati samostalno pisanje dodatne e-knjige ili posebnog izvješća kao popratnog dijela uz već postojeću e-knjigu. Ovo je sjajan način da uvjerite one koji su propustili e-knjigu u vrijeme njenog vrhunca da sada uzmu primjerak. Također vam omogućuje da taj stariji naslov ponudite s nečim drugim, čineći ga malo privlačnijim. Konačno, možda ćete čak pronaći kupce koji su prvenstveno zainteresirani za ažurirano posebno izvješće. To će zahtijevati ili pisanje materijala ili povjeravanje zadatka slobodnom piscu. Međutim, ako imate posla s poznatim naslovom, ovo može biti izvrstan način za dodatnu zaradu! Međutim, potrebno je biti svjestan svih pitanja vezanih uz autorska prava i prava intelektualnog vlasništva pri pisanju bilo koje vrste popratnog djela uz već postojeći naslov.

Stari naslovi ne moraju samo stajati na tvrdom disku neiskorišteni. Uz malo truda i kreativnosti, možete osnažiti svoje zalihe i maksimalno povećati potencijal zarade.

Neke činjenice o temperamentu rase pasa terijera

Od smiješnih malih prijatelja do onih agresivnijih, psi terijeri definitivno imaju širok spektar temperamenata i sklonosti koje bi svakome bile zanimljive. Zapravo, bilo koji vlasnik bi odgovarao različitim karakteristikama koje ova pasmina može pokazati. Pazite, jer neki mogu biti vrlo nestašni, dok drugi mogu pokazati plašljivost.



Terijeri se prvenstveno uzgajaju kako bi pomogli lovcima u hvatanju gamadi, vidri, lisica, štakora i slično. Međutim, novije pasmine imaju tendenciju biti toliko pripitomljene da su sada uključene u pasmine za druženje i igračke.

Kao i kod mnogih drugih pasmina pasa, terijer psi imaju različite karakteristike koje razlikuju jedan tip od drugog. Brojni vlasnici nalaze ih kao vjerne u svojim obiteljima i uvijek spremne zaštititi dom na koji su se navikli. Poštovani vrsni čuvari, mnogi psi ove pasmine lako razlikuju dobronamjerne strance od onih koji žele zlo.

Ovaj instinkt zaštite vjerojatno potječe iz ranijih pasmina koje su se izvorno koristile u krvavim borbama pasa. Od zabrane ovog sporta, mnogi su uzgajivači proizveli poslušnije pse za kućne potrebe. Kroz bezbrojna križanja proizvedeni su oštroumni i zaštitnički raspoloženi terijeri.



Neki poznati terijeri ove naravi su američki staforširski terijer ili amstaff, erdel terijer i bedlington terijer.

Jedna od glavnih značajki terijerskih pasa je njihova sposobnost da dobro reagiraju na obuku. U stvari, neki tipovi su obdareni prirodnom inteligencijom što ih čini sposobnima za trening poslušnosti i izložbe. Neki terijeri s ovakvim raspoloženjem trebaju puno aktivnosti koje bi im predstavljale mentalni izazov. Oni koji su uključeni u ovu vrstu moraju proći dovoljno obuke kako bi se suzdržali od destruktivnosti iz dosade. Za razliku od većih pasmina iako s mnogo inteligencije, većina pasa terijera neće napraviti toliko štete.

Neki od ove vrste također imaju odlučnost i dostojanstveno raspoloženje koje im daje dojam samopouzdanja.



Neki terijer psi su zabavni i duhoviti u nekom smislu. Oni su živahni, razigrani i veseli koji pružaju zabavu svojim obiteljima i postali su omiljeni već stoljećima.

U međuvremenu, društvenim terijerima treba osigurati dovoljno društvenog okruženja kako bi ih pripremili dok sazrijevaju. Većina terijera s ovom dispozicijom ima tendenciju dominirati nad drugim psima kada dođu u svoju idealnu dob za preuzimanje autoriteta. Tipovi bull terijera najbolje bi mogli pokazati ovaj temperament.

Iznenađujuće, neki od najmanjih terijera su među najizdržljivijima. Uzmimo slučaj Cairn pasa. Usprkos svojoj relativno maloj veličini i zdepastoj građi, oni još uvijek pokazuju raspoloženje da su uvijek spremni kada dođe potreba za aktivnošću.

Mnoge vrste ove pasmine još uvijek zadržavaju pravu terijersku narav. Odnosno lov. Ipak, kod takvih pasa značajna je njihova želja za ljudskim društvom što ih čini i dobrim štakorima i privrženim kućnim ljubimcima.

Drugi još uvijek imaju snagu, brzinu i izdržljivost koju su posjedovali mnogi njihovi preci. Dok neki mogu biti potisnuti zbog pripitomljavanja, mnogi od njih mogu se manifestirati kad god se nagoni pojave.

Ova pasmina je prilično stara. Zapravo, mnogi od njih postojali su od pamtivijeka. Nije iznenađujuće da imaju različite karaktere koje vlasnik može ili mrziti ili voljeti.