HEKLANJE

Za ljude bez kredita: 5 savjeta o tome kako ga uspostaviti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako tek počinjete s izgradnjom svoje kreditne sposobnosti, trebali biste biti pametni u izgradnji dobre kreditne sposobnosti od samog početka. Previše ljudi žuri u svijet kredita i ne razmišljaju o tome kako će njihovi postupci utjecati na njihov kreditni rezultat i sposobnost da se kvalificiraju za kredit u budućnosti. Dakle, evo 5 savjeta koji će vam pomoći da počnete s pravom nogom:

1. Otvorite revolving kreditni račun. To znači podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu kod velikih kreditnih tvrtki, kao što su Visa, MasterCard ili Discover. Kada dobijete karticu, koristite je. Ako biste inače plaćali gotovinom dvadeset dolara u namirnicama, upotrijebite svoju kreditnu karticu. Zatim položite tu novčanicu od dvadeset dolara na svoj tekući račun i odmah napišite ček kartičarskoj kući za račun koji ćete primiti tog mjeseca. Na ovaj način ćete vrlo brzo uspostaviti dobru povijest plaćanja.



2. Ako imate visok kreditni limit, iskoristite ga barem trećinu. Još jedan aspekt vaše kreditne sposobnosti je omjer korištene kreditne sposobnosti i raspoložive kreditne sposobnosti. Dakle, ako imate šest stotina dolara kreditnog limita kod Vise, potrošite dvjesto dolara i otplatite to odmah.

3. Uvijek plaćajte na vrijeme. Opet, ako možete platiti svoje račune za kreditnu karticu dok koristite karticu, izbjeći ćete da zaboravite platiti na kraju mjeseca. Izbjegavajte zakašnjelo plaćanje, čak i ako ste voljni platiti zakasninu. Ovo zakašnjelo plaćanje pojavit će se u vašem kreditnom izvješću i sniziti vaš kreditni rezultat.

4. Izbjegavajte podnošenje zahtjeva za puno kredita. Kada tvrtke provjeravaju vašu kreditnu sposobnost da vide ispunjavate li uvjete za kreditnu karticu ili zajam, ovaj se upit bilježi u vašem izvješću sljedeće dvije godine. Ove vrste čvrstih kreditnih upita mogu smanjiti vaš kreditni rezultat. Dakle, odaberite koju karticu želite i prijavite se za nju, a zatim prestanite.

5. Na kraju, ostale račune uvijek plaćajte na vrijeme. Komunalna poduzeća, stanodavci i agencije za naplatu medicinskih usluga često prijavljuju vašu povijest plaćanja kreditnim uredima. Steknite naviku biti brz.

Dragulj boje

Iako općenito mislimo da su dijamanti čisti i bezbojni, činjenica je da je boja jedna od četiri karakteristike dijamanata koja

Kako odbiti muža?

Često kažemo da morate poslušati svog muža, i to je istina. U većini slučajeva muž je sto posto u pravu.