HEKLANJE

Životinje vladaju dječjom književnošću: žabe, gusjenice i medvjedi – Bože!

TEMU APP 100 E KUPON

Od vrlo gladnih gusjenica i pingvina za svaki dan u godini do Kraljevstva Žabe, životinje vladaju dječjom književnošću. Bilo da se koriste za podučavanje brojeva, boja ili suptilnijih lekcija o moralu, životinje su savršena sredstva za prenošenje opipljivih i nematerijalnih koncepata na zabavan način.

Jedinstveni ne baš ljudski, a opet ne baš životinjski likovi u klasičnim pričama dr. Seussa, upareni s alegorijama o časti, pa čak i razoružanju, postavljaju pozornicu za sljedeću generaciju dječjih knjiga i zabave. Simpatična bića iz Ulice Sesame (što je uopće Snuffleupagus?) i lutke iz Susjedstva gospodina Rogersa stvorile su svijet koji je vjerovao da djeca mogu nazvati svojim.



U dječjoj književnosti priča je često sekundarna u odnosu na raskošne ilustracije. “Vrlo gladna gusjenica”, na primjer, ne bi bila ni približno uvjerljiva bez ilustracija Erica Carlea. Isto tako, “If You Give a Mouse a Cookie” je pametna, ali ilustracije Felicije Bond čine knjigu dječjim klasikom.

“Žablji vitezovi” Kristin Zambucke i “Žabaria! savršeni su primjeri knjiga koje se sastoje i od raskošnih ilustracija i uvjerljivih priča. U prvoj knjizi, likovi žaba žive u vlastitom žabljem svijetu – velikom ribnjaku poznatom kao Kraljevstvo žaba. Zli vladar zbaci pravog žabljeg kralja sa svog drevnog prijestolja i protjera ga u daleku baru. Kako se njegova nasilnička i tiranska vladavina protežu, narod Frogavian postaje sve nemirniji i nesretniji. Napokon, skupina hrabrih mladih pobunjenika ustaje i kreće u potragu za svojim pravim kraljem. Na kraju ga pronađu i on ih prozove viteškim žabljim vitezovima u znak zahvalnosti za njihovu odanost. Kralj se, zajedno s kraljicom žaba i princezama žaba, vraćaju u Frogaviju i ispravljaju nepravde zlog vladara. U drugoj knjizi priča napreduje, s jednim od viteških vitezova žaba koji traži ruku princeze žabe, ali ona se udaje za drugog. Vitez žaba pridružuje se svojim prijateljima iz prve knjige kako bi nastavili s misijom kako bi dobro pobijedilo zlo.

Zambuckine su knjige otkačenije od, recimo, serijala Čarobna kuća na drvetu Mary Pope Osborne ili serijala Secrets of Droon Tonyja Abbotta, ali hvataju čaroliju djetinjstva dok prenose trunke mudrosti. Hirovitost i privlačnost likova je u tome što dolaze iz životinjskog carstva.

Nema sumnje da su stvorenja u središtu današnje dječje književnosti. Bilo da su potpuno imaginarne, poput onih u “Where the Wild Things Are”, ili stvarne, kao one u “365 Penguins”, ili pomalo od oboje, kao u “Frogavia! Frogavia!”, djeca su očarana životinjama koje uzrokuju mašta se vinuti.

Kako odbiti muža?

Često kažemo da morate poslušati svog muža, i to je istina. U većini slučajeva muž je sto posto u pravu.

Internet Zarada sa ClickBank

Internet zarada sa jednom sigurnom online trgovinom kao što je ClickBank će vam se možda činiti kompliciranom ako ste početnik ali