HEKLANJE

Zlatne kreditne kartice nisu samo za povlaštene

TEMU APP 100 E KUPON

Zlatne kreditne kartice, kao i platinaste kartice, vrsta su premium kreditnih kartica koje nude kartičarske kuće svojim preferiranim klijentima. Također će im biti ponuđeno da ručno odaberu pojedince koje bi kartičarska kuća željela dodati kao kupce.

U praksi su zlatne kartice vrlo slične platinastim karticama i činjenica da je kartica označena kao zlatna zapravo ne znači ništa posebno. To je zapravo samo način na koji svaka kartična tvrtka razlikuje svoje vlastite proizvode i razne kreditne kartice koje nudi svojim klijentima. Ono što jedna kartična tvrtka naziva zlatnom karticom, druga tvrtka može nazvati platinastom kreditnom karticom, dok u isto vrijeme druga tvrtka ne može dati nikakvu posebnu oznaku takvoj kartici. Bitno je upamtiti u svemu ovome da se svaka kreditna kartica mora promatrati i procjenjivati na temelju uvjeta i stopa koje nudi i ako se namjeravate prijaviti za bilo koju kreditnu karticu, trebali biste uzeti vremena da razmislite o tome što na što pristajete i je li vam ponuda privlačna ili nije. Ne možete se jednostavno osloniti na činjenicu da je tvrtka koja nudi karticu odlučila nazvati je zlatnom karticom ili platinastom jer vam to neće reći je li posao dobar ili ne.



Međutim, većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice obično rezerviraju nazive zlatne kartice i platinaste kartice za privlačnije kartice. Kandidatima će biti teže kvalificirati se za te kartice. Oni će općenito imati veći limit potrošnje i bolju kamatnu stopu. Također bi mogli imati niže naknade za korištenje kartice u inozemstvu ili za predujmove u gotovini. Mnoge zlatne ili platinaste kartice nudit će atraktivnu shemu nagrađivanja ili ponudu povrata novca, a trebali biste paziti na druge ponude koje će pružatelj kreditne kartice ponuditi kako bi svoju zlatnu karticu učinio privlačnijom korisnicima.

Neke će tvrtke smatrati da je njihova zlatna ili platinasta kartica toliko atraktivna da će kupci biti spremni platiti mjesečnu ili godišnju naknadu za karticu. Ove kartice općenito imaju dobre uvjete i atraktivne su, ali ipak ćete morati pažljivo provjeriti prije nego pristanete platiti karticu. U stvari, uvjeti i stope koje nudi većina kartičnih tvrtki ovih dana na svojim besplatnim kreditnim karticama bit će toliko dobri da će kartičnim tvrtkama biti teško uvjeriti kupce u prednosti plaćanja premium kreditne kartice.

Bloganje: Zaobilazeći medije

Nacionalni i međunarodni biznisi rade nešto što profesionalci u mainstream medijima nisu ni predvidjeli – oteli su kontrolu nad informacijama